Maren's laksewok
( Så mange du vil personer)
- 300 g laks / ørret
- Maismel
- Pepper
- Chilli
- Fiskebulljong
- Soysasaus
- Hvitløk
- Ingefær
- Brokkoli
- Gullerøtter
- Løk
- Vårløk
- Squash
- Olje
- Paprika
- Blomkål
Hvordan lage den?
- Ta fisken og ta av skinn
- Skjær den opp i biter ( den størrelsen du selv vil ha)
- Legg fiskebitene i mais mel, (det er for å gi gyllen farge og at den blir enklere å jobbe med)
- Kutt opp all grønnsak ( det jeg har skrevet øverst, er forslag, du kan jo så klart ha all den grønnsaken du selv vil ha, alt funker)
- Vask grønnsakene, man vet aldri hvor / hvem som har tatt på dem!
- Hell olje i en panne/ wokpanne( spørs hva man har)
- Stek fisken først
- Ta fisken i en skål, mens du steker grønnsakene
- Stek grønnsaker( til du ser de er stekte nok)
- Hell fisken sammen med det andre og bland det sammen
- Hell opp i sausen ( oppskrift lenger ned)
- Stek til det blir varmt!
- Ferdig!
Ingefærsausen: ( ingefær)
Hvordan lage den?
- Ta hvitløk og knus dem
- Ingefær-rasp den i strimler
- Hell soyasaus i samme skål
- Hell litt vann i skålen
- Ta en fiskebuljongterning
- Bland det sammen
- Man kan miske litt krydder selv også!
Jeg skriver ikke noe sånn så og så mye må du ta, for det ser man selv når man lager Wok. Det er bare å kutte grønnsaker og laks etter hvor mye du selv vil ha. På sausen så ser du når det er nok, spørs mengden med andre ting. Mer laks/ grønnsaker = mer hvitløk/ ingefær osv
Hvem som helst kan lage laksewok, er så enkelt som det går ann å bli!
Lykke til !
Hvem som helst kan lage laksewok, er så enkelt som det går ann å bli!
Laksewok er digg. Skal prøve oppskriften din!
SvarSlettDet så godt ut, Maren :) Det skal jeg prøve en gang:)
SvarSlett