Sidevisninger

tirsdag 25. september 2012

Alternativ til baking og Raw food

Det er mange åpne muligheter for deg som vil bake med god samvittighet. Enten du ikke er så glad i å spise usunt, er på diett eller du rett og slett skal utforske smaken på sunnere bakst om det smaker det samme. Kaker med sukker gir jo selvfølgelig en mer søtere smak, men det betyr faktisk ikke at sunn bakst kan være like godt. Jeg tenkte jeg skulle skrive noen oppskrifter her jeg har samlet fra blader og bøker, det er oppskrifter som jeg har tatt utgangspunkt i og trukket ifra og legget til andre ting.

Det vil komme et innlegg nå snart med mer vanlige desserter, som ikke er helt ukjente når det gjelder alle ingredienser du behøver. Jeg har kjøpt Caroline Berg Eriksen sin bok som heter " Fotballfruens dagbok" jeg har laget meg noen digge pannekaker som det var oppskrift på i boka. Det er også masse oppskrifter på masse sunn mat! Jeg anbefaler virkelig denne boka. Jeg henter inspirasjon ifra denne boka.

Sunne alternativer:
( Med disse sunne alternativene for sukker, hvetemel, fløte, olje, sjokolade og vaniljesukker kan du bake like god bakst. Du får omtrent samme smak, men du kan spise større posjon.)
Disse ingrediensene finner du i matbutikken og helsekostbutikker.
  • Sukrin
  • Speltmel
  • Fiberhusk
  • Kruskali
  • Kokosolje 
  • Mandelmel
  • Olivenolje
  • Kokosflak
  • Cottage cheese
  • Sukrinmelis
  • Kokosmelk
  • Soyamelk
  • Kokosmasse
  • Kanel
  • Kesam
  • Havregryn
  • Tørket frukt
  • Nøtter
  • Mørk sjokolade
  • Letcitihin
  • Mandelmelk
  • Chiafrø
  • Yaconsirups/agavesirup/honning
  • Kokossmør
  • Cashewnøttsmør
  • Kakaosmør
  • Soya yoghurt /dessert

 

Oppskrift på " RAW FOOD" 

"Raw food har kommet for å bli. Disse kakene kan du hive i deg med verdens beste samvittighet"

Raw brownies:

( Dette blir som en blanding av punsjboller og brownies)

  • 2 dl valnøtter
  • 1 dl revet kokos
  • 1/2 dl kakaopulver
  • 2 dl dadler
  • 1 ss kokosolje
  • 1/2 ts sukrinmelis / vaniljepulver
  • 1 klype salt ( etter hva du selv vil, jeg dropper det)

Slik gjør du:
Mal valnøtter i en foodprocessor til du får en melete konsistens. Tilsett resten av ingrediensene og kjør i foodprocessoren( Mos alt sammen i en visper eller hva du enn har for å mose ting) til alt er godt blandet. Form til en kake og avkjøl. Del derretter kaken i ønskede biter som kuler, kakestykker og hjerter osv. DENNE KAKEN BLIR IKKE STOR OG DEN SKAL AVKJØLES IKKE  STEKES I OVN.
      


Raw sjokoladecupcakes:

Deigen er akkurat den samme som brownies du finner på forrige oppskrift.

Hvit sjokoladefrosting:

3 ss kokosolje
3 ss cashewnøttsmør
2-3 ss yaconsirup/agavesirup/honning
2 ss lucumapulver
1 ss lechitin

Slik gjør du:

Smelt kokosolje og cashewnøttsmør i vannbad. Tilsett resten av ingrediensene. Visp godt sammen. Sett skålen i fryseren i 5-10 minutter. Sjekk den jevnlig. Når blandingen er blitt kald og begynner å stivne i akntene visper du krafig slik at den tykner. Ha frostingen på kakene med en skje, og pynt dem med kokos og gojibær eller kakaonibs.

TIPS:

Kokos er let å farge med gurkemeie( gult), hvetegress( grønn) eller rødbetter ( rosa)

NB: "DISSE CUPCAKSENE ER IKKE SOM VANLIGE, DU MERKER AT DEM ER SUNNE SÅ VIL IKKE ANBEFALE SOM SERVERING TIL FOLK SOM ELSKER DESSERT MED SUKKER.DETTE ER FOR DEM SOM SKAL VÆRE SUNNE. DET SMAKER IKKE IKKE VANLIGE SUKKER, DE ER GODE! MEN IKKE PÅ SAMME MÅTE SOM DET BLIR PÅ CUPCAKES MED SUKKER."



Kokostrøffler:

  • 2.5 dl kokos
  • 1 dl havregryn
  • 12 små, myke dadler
  • 2 ss kokos-elle palmesukker
  • 4 ss raw kakaopulver
  • 4 ss myk kokosolje
  • 1-2 klyper himalayasalt 
  •  1 klype salt ( etter hva du selv vil, jeg dropper det)

Slik gjør du:

Ha alt i en foodprocessor og kjør blandingen til den er en deig som kan formes mellom fingrene. Rull deigen til ønsket størrekse og rull deretter kulene i kakaopulver eller revet kokos. Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet i inntil to uker.

TIPS:

Varier oppskriften ved å tilsette andre smaker som kanel, chilli, revet appelsinskall, eller peppermynte. Sjokolade og chilli er en god kombinasjon. DETTE TIPSET GJELDER ALLE OPPSKRIFTENE JEG HAR SKREVET. Hvis du ikke har kokos- eller palmesukker, kan du prøve bjørkesøt eller sukrin.

Raw Choco Coco-Kake:

  • 2 dl mandler
  • 2 dl dadler
  • 3 ss kakaopulver
  • 1 ss kokosolje
  •  1 klype salt ( etter hva du selv vil, jeg dropper det)

Slik gjør du:

Grovmal mandler i en foodprocessor. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt. Trykk blandingen ned i en kakeform på ca. 20 cm i diameter. Bruker du en større form vil kaken bli lavere.

Fyll:

  • 4 dl cashewnøtter
  • 3-4 dl mandelmelk
  • 5 ss kakaopulver
  • 3 ss chiafrø
  • 6-8 ss yaconsirup/honning/agavesirup
  • 1 ss lucumapulver
  • 2 ts sitronsaft
  • 1 dl kokosolje
  • 1 ss lecithin
  • 1 ts fiberhusk
 Slik gjør du:
Ha chashewnøtter, mandelmelk, kakao, chiafrø, søtning og sitronsaft i en kraftig blender. Kjør til en silkemyk konsistens og tilpass væskemengden slik at blandingen ikke setter seg fast i blenderen. Ha i kokosole, lecithin og fiberhusk helt til slutt. Bland alt godt sammen. Hell blandingen over kakebunnen og sett kaldt i kjøleskap over natten, ca. 6-8 timer. Pynt kaken med kakaonibs og server gjerne med frisk frukt og bær.
Kaken du kommer frem blir den borteste til høyre. Den blir helt brun. 

 



Raw Vanilje Cake Pops:

  • 2 dl cashewnøtter
  • 2 dl revet kokos
  • 3-4 ss yaconsirup/agavesirup / honning
  • 1/2 ts vaniljepulver
  •  1 klype salt ( etter hva du selv vil, jeg dropper det)

Slik gjør du:

Kvern cashewnøtter og kokos i en kaffekvern eller foodprocessor og bland til de frigir fettet og blir til " smør". Bland inn søtning og vaniljepulver for hånd. Form til kuler som du setter på pinner og deretter avkjøler.

Sjokoladeglasuren:

"Mørk sjokoladetrekk"

  • 50 g kakaosmør
  • 5 ss kakaopulver
  • 1 ss lucumapulver
  • 2-3 ss yaconsirup/agavesirup/honning

" Lys sjokoladetrekk"

  • 50 g kakaosmør
  • 3 ss kokossmør
  • 2 ss cashewsmør
  • 2 ss lucumapulver
  • 2-3 ss yaconsirup/agavesirup/honning

Slik gjør du:

Smelt kakaosmør i vannbad og bland in resten av ingrediensene og avkjøl. Dypp flere ganger for tykkere lag.




LYKKE TIL OG KOS DEG MED BAKING, DET KOMMER ENDA FLERE OPPSKRIFTER. DENNE GANG FIKK DU NOEN OPPSKRIFTER PÅ RAW FOOD.
Oppskrifter hentet fra " ShapeUp" et utrolig genialt treningsblad som jeg leser. Oppskriftene er endret litt på. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar